כל מי שמטיילת עכשיו בשווקים יכולה לראות תותים במחירי סוף העונה. רציתי לשתף אתכם במתכון קליל ביותר להכנה, חצי שעה על האש ויש לכם ריבת תותים טעימה.
מה צריך: 500 גרם תותים, 3/4 כוס סוכר, 1/4 כוס מיץ לימון
מכינים בסיר תותים חתוכים ללא העלים, אפשר גם לחתוך לקוביות על מנת שיתבשל מהר יותר. מבשלים על אש נמוכה(לשים לב שלא נשרף) ללא מכסה את התותים עם הסוכר ומיץ הלימון, כ-25 דקות. בינתיים מכינים צנצנת מעוקרת, אליה נמזוג את הריבה כשתהיה מוכנה.
איך מעקרים צנצנת? 1.שוטפים היטב במים, אם צריך שוטפים גם בסבון 2. טובלים לכמה דקות בסיר עם מים רותחים (זהירות על הידיים) 3. שמים את הצנצנת לייבוש. 4.ממלאים את הצנצנת בריבה המתוקה שיצאה לכם:)
טיפים:-שימו לב , לא להשתמש באש גבוהה כי אז זה זה פשוט נשרף. כשחותכים את התותים, כדאי לחתוך לריבועים או לפחות לחצות אותם – זה מקצר ומקל על הבישול. כדאי להשאיר בזמן הבישול את הסיר פתוח, אחרת הריבה גולשת החוצה.
בתיאבון :)