חומוס ישראלי אסלי

לרגל יום החומוס הבינלאומי הנה מתכון לחומוס ישראלי אסלי, של סבתא גילה, כי חומוס שאנחנו מכינים בבית הרבה יותר בריא מחומוס שאנחנו קונים מוכן עם כל החומרים המשומרים.


מה צריך?
1/2 ק״ג חומוס שהושרה 12 שעות במים. רצוי מידי כמה שעות להחליף את המים. שוטפים ממי ההשריה,שמים בסיר עם מים שיכסו את הגרגרים.מוסיפים 1/2 כפית אבקת אפיה,לא להמליח בשלב הזה.
מבשלים אחרי רתיחה ואחרי שהורדנו את הקצף שנוצר עם הרתיחה במשך שעה עד שהחומוס מתרכך. מכמות כזאת ניתן להוריד 3 כוסות חומוס להקפאה בשני חלקים וגם ניתן להקפיא בנפרד את מי הבישול של החומוס.
שאר החומוס שנותר לממרח, בערך 2 1/2 כוסות חומוס,  כמו כן מסננים את מי הבישול ושמים בצד. את החומוס שמים במעבד מזון עם 2 שיני שום מוסיפים 1/2 כוס טחינה, כוס ממי החומוס שהנחנו בצד, מיץ מלימון גדול ומלח, טוחנים הכל יחד טועמים ומתקנים טעמים.  שימו לב, החומוס הוכן בטעם שיתאים לילדים.

בתאבון

תגובות פייסבוק