קציצות עדשים כתומות

מצרכים:

איך מכינים:

שוטפים את העדשים הכתומות במים ומשרים אותם כשעה
* מעבירים אותן יחד עם הבצל, השום, עלים ירוקים 3 כפות מהשמן למעבד מזון וטוחנים הכל לתערובת אחידה
* מוסיפים את התבלינים פרורי הלחם וביצה אחת. מערבבים.
* מניחים במקרר להתגבשות לשעה לפחות
* התערובת רכה ומתגבשת ביד
* לשים היטב, ואז מחממים שמן זית במחבת,
* יוצרים קציצות פחוסות בידיים רטובות, מניחים זהירות בשמן כשהוא חם והופכים כמזהיב בצד אחד, עד להזהבה בצד שני
שימו לב ששמן זית לטיגון לא צריך להיות שמן עמוק אלא בגובה של חצי סנטימטר בלבד, אפשר להוסיף מידי פעם תוך כדי טיגון. יוצאות כ-22 קציצות טעימות וליד סלט ,אורז או כל תוספת טעים ובריא.

תגובות פייסבוק