מהחומוס ועד המטבוחה החריפה, בשישי בצהריים זה הכי ישראלי שיש.
שלושה מתכונים לסלטים ביתיים קלים להכנה, לארוחה קלה או סתם לנגב עם פיתה.
חומוס בייתי
מה צריך?
אריזה של חומוס קפוא
טחינה גולמית
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
5 שיני שום(לא גדולות)
1/2 כפית מלח
כמון
סודה לשתיה
איך מכינים?
1.מבשלים את כחומוס בסיר עש שהוא מתרכך אבל לא מתפרק, שימו לב שהאש בינונית לא לשכוח להוסיף טיפה סודה לשתיה זה מרכך את החומוס.
- לאחר שהחומוס מבושל, מסננים את החומוס ואת המים שומרים בקערה נפרדת. את החומוס מעבירים למעבד מזון. שומרים מעט גרגירים לעיטור צלחת החומוס לאחר ההכנה.
3.מוסיפים:1/2 כוס טחינה גולמית, מיץ לימון, שום,מלח ממש מעט (הסודה לשתיה ממליחה מאוד את החומוס, לבדוק כמויות לפי הטעם),וכמון. לפני שטוחנים מוספים לאט את מי החומוס ששמרנו, לשים לב כשמוסיפים בהדרגה, שהמרקם לא יוצא נוזלי.
4.לאחר שיש לנו ממרח משחתי, אנחנו מעבירים את החומוס לצלחת מקשטים במעט פפריקה, שמן זית וגרגירי חומוס ששמרנו.
לא לשכוח לנגב בסיבוב:)
סלט חצילים ועגבניות פיקנטי
מה צריך?
2 חצילים בגודל בינוני
2 פלפלים כתומים/אדומים
2 עגבניות
1 פלפל חריף
1 אריזה עגבניות מרוסקות
2 בצלים בינוניים
1 ראש שום בינוני
קארי אדום(ניתן להשיג בכל סופר זה מגיע בקופסא)
פלפל,מלח
איך מכינים?
1.חותכים את החצילים לקוביות ושמים בתנור עד 180 מעלות לאחר שמתרככך מוציים
2.מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מוסיפים את שיני השום
- בינתיים קוצצים את העגבניות והפלפלים לקוביות
4.לאחר שהבצל והשום מזהיבים מוסיפים את העגבניות והפלפלים לסיר - מוסיפים את העגבניות המרוסקות לסיר עם הלפלים העגבניות הבצל והשום לאחר מכן מוסיפים את קוביות החצילים.
- מתבלים בפלפל חריף , קארי(אם רוצים) פלפל ומלח
לשים לב שזה לא חריף מדי
מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה
לבריאות!
סלט חצילים בטחינה
מה צריך?
3 חצילים בינוניים
טחינה גולמית
פלפל, מלח
פטרוזליה(אם אוהבים את הטעם)
איך מכינים?
1.קולים את החצילים בתנור ב180 מעלות
2.לאחר שמתרככים חוצים באמצע ומתחילם לגרד באמצעות מזלג את התוכן לקערה
3.מוסיפים טחינה שהכנו מראש(כמו שמכינים טחינה כרגיל) ,קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לתערבות החציל עם הטחינה
- מתבלים לפי הטעם
- אוכלים)
סלט מטבוחה חריפה אש
מה צריך?
4 פלפלים אדומים
פפריקה בשמן/מתוקה
פפריקה חריפה
1 פלפל חריף
7 עגבניות בשרניות
2 בצלים
1/2 כפית סוכר
1 ראש שום
איך מכינים?
1. מטגנים את הבצל עם השום עד שמזהיב
2. מוסיפים את העגבניות והפלפלים חתוכים לקוביות יחד עם הבצל והשום ומוסיפים גם את הפלפל החריף (חתיכה קטנה מאוד)
3. מתבלים במלח, ופפריקה מתוקה/חריפה
4. מצמצמים כחצי שעה על האש
5. שמים בפיתה עם קציצות ירק טעימות