לרגל יום החומוס הבינלאומי הנה מתכון לחומוס ישראלי אסלי, של סבתא גילה, כי חומוס שאנחנו מכינים בבית הרבה יותר בריא מחומוס שאנחנו קונים מוכן עם כל החומרים המשומרים.
מה צריך?
1/2 ק״ג חומוס שהושרה 12 שעות במים. רצוי מידי כמה שעות להחליף את המים. שוטפים ממי ההשריה,שמים בסיר עם מים שיכסו את הגרגרים.מוסיפים 1/2 כפית אבקת אפיה,לא להמליח בשלב הזה.
מבשלים אחרי רתיחה ואחרי שהורדנו את הקצף שנוצר עם הרתיחה במשך שעה עד שהחומוס מתרכך. מכמות כזאת ניתן להוריד 3 כוסות חומוס להקפאה בשני חלקים וגם ניתן להקפיא בנפרד את מי הבישול של החומוס.
שאר החומוס שנותר לממרח, בערך 2 1/2 כוסות חומוס, כמו כן מסננים את מי הבישול ושמים בצד. את החומוס שמים במעבד מזון עם 2 שיני שום מוסיפים 1/2 כוס טחינה, כוס ממי החומוס שהנחנו בצד, מיץ מלימון גדול ומלח, טוחנים הכל יחד טועמים ומתקנים טעמים. שימו לב, החומוס הוכן בטעם שיתאים לילדים.
בתאבון