מה צריך?
למרק:
1/4 כוס שמן
צרור פטרוזיליה ושום ירוק קצוץ
ראש שיני שום
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
רסק עגבניות
1/4 כוס מיץ לימון טרי
רבע כוס סוכר
1/4 כוס מיץ לימון טרי
למילוי:
סלסלת פטריות טריות פורטבלו
בצל קצוץ קטן מאוד
בצל ירוק קצוץ קטן מאוד
פלפל שחור גרוס
מלח
בהרט(למי שאוהב)
להכנת מעטפת הסולת:
1 כוס סולת
1 כפית מלח שטוחה
1 כפית שמן
3/4 כוס מים פושרים
איך מכינים?
- מטגנים את כל חומרי המרק:בצל עגבניות ושום ירוק עד להזהבה וריכוך, מוסיפים את רסק העגבניות/עגבניות מרוסקות, מיץ הלימון,והסוכר, מוסיפים את גבעולי הנענע ומערבבים קלות.
2.מכינים את המלית- קוצצים את הפטריות דק מאוד בגודל של חצי ס"מ ומטגנים יחד עם הבצלים,מטבלים בפלפל, מלח, בהרט/כמון(לא חובה)
3.הכנת המעטפת-בקערה שמים סולת, מלח, שמן ומים מערבבים לעיסה אחידה גרגירית, ומוסיפים את המים וממתינים 20 דקות(מכסים את הקערה) כך שמתקבלת עיסה שניתן לגלגל לקובה.
הכנת הקובה
מכינים קערה עם מים בצד, כל זמן שלוקחים מהעיסה ליצירת הקובה חשוב שהידיים יהיו רטובות.
לוקחים מעט מעיסת הסולת משטחים על היד, לוקחים מעט מהמלית שמים על העיסה, ומגלגלים לקובה. שימו לב שאין חורים בקובה, וכך הלאה. את הקובות מסדרים על מגש או צלחת.
לאחר שיש לנו צלחת עם כ8-10 קובות אנחנו מכיניסים את הקובות לסיר עם התבשיל בצורה זהירה. בכל פעם קובה אחת במרק ומנערים את הסיר כך שלא ידבקו לתחתית הסיר.
מבשלים על אש נמוכה-ביננוית כחצי שעה ומסירים מהאש
בתיאבון:)