אוכל

מתכון לגביניות מתוקות לשבועות

חג השבועות מתקרב ואין כמו ריח עוגות שמרים שמציף את הבית במלא אהבה. אנחנו פותחים סדרת מתכונים מיוחדת לשבועות עם מתכון לגביניות מתוקות ומשגעות קלות להכנה בבית, ובהחלט מתאימות למשהו קטן ומתוק ליד הקפה בכל ימות השבוע.
 

גביניות לשבועות


לבצק:
500 גרם קמח תופח 
25 גרם שמרים
100 גרם חמאה (אם רוצים שהבצק ייצא ממש נימוח אפשרי להשתמש ב150)
1 ו-4\1 כוסות חלב במידה וחסר ניתן להוסיף לפי הצורך ולהיפך, כייוון שאנחנו לא רוצים בצק דביק מדי מצד שני לא נרצה בצק יבש ולא גמיש לעבודה.
4 ביצים בגודל L 2\1
כוס סוכר 

לשים את חומרי הגלם עד שהבצק שמתקבל גמיש וחלק ומניחים את הבצק בצד כשעה עד שיתפח. בינתיים נכין את המלית. 
חומרים למלית:  
500 גרם גבינת טוב טעם
כפית תמצית וניל
גרידת לימון – מלימון אחד
ביצה אחת 
2\1 כוס סוכר
כף וחצי קורנפלור
מערבבים את כל החומרים של המלית לתערובת אחידה, ניתן לשים במקרר עד שהבצק שלנו מוכן.
לאחר שהבצק תפח נחלק את הבצק ונרדד כל עלה לעובי של חצי ס"מ. אם אתם אוהבים את הגביניות עבות יותר, ניתן לרדד לפי רצונכם. מחלקים לריבועים כל עלה, ונשים במרכז הריבוע מעט מהמלית.
לא לשכוח לשים במידה כיוון שבתנור הגביניות תופחות עוד והן צריכות להישאר כמה שיותר סגורות על מנת לשמור על הצורה. ניצור צורה של מעטפה, נבריש בביצה ונכניס לתנור.
אופים בחום של 180 מעלות עד שהן מזהיבות. לאחר האפייה יש לפזר אבקת סוכר על הגביניות
בתיאבון:)

תגובות פייסבוק

מיכל נוימן

פעילה חברתית

כתבות קשורות

תגובה אחת

Back to top button