סבתא גילה מבשלת

צמות בשר וחצילים

בערב באים החברים בין לבין ארוחות משפחתיות מצאו זמן להפגש לכבוד השנה החדשה. למנה ראשונה הכנתי צמות בשר וחצילים.

מה צריך

1/2 ק״ג בשר טחון
1 בצל בינוני
תוכן של 2 חצילים קלויים
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
אני השתמשתי בתבלין הקציצות של של ניסים, מהתבלינים של איילת, אך אם אין אז תערובת של פפריקה, כמון, אגוז מוסקט, פלפל שחור ואנגלי, שום .יעשו את העבודה.
בצק עלים (השתשתי בשתי חבילות בצק עלים מצונן של שמרית) או חבילת בצק עלים שמחלקים לשניים.

איך מכינים
את הבצל חותכים לקוביות קטנות ומטגנים ב2 כפות שמן הזית
כשבהצל מזהיב מוסיפים את התבלינים ואת הבשר הטחון מכניסיםלמחבת ומטגנים הכל יחד עד שהבשר משנה את הצבע
מכניסים את החצילים לתנור לאפיה עד שהם אפוים, מוצאים את בשר החציל שמים במסננת ואז קוצצים עם סכין.
מערבבים עם הבשר שהתקרר.
ממלאים את בצק העלים כמו בצילום
מורחים בביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות
אחרי 10 דקות מורידים את החום ל180 מעלות ואופים עוד כ25 דקות או עד שמזהיב?

בתאבון

תגובות פייסבוק

כתבות קשורות

אולי יעניין אותך גם...
Close
Back to top button